• NL
  • FB

TRAINERS

De Droomvogeltrainers zijn:
  1. Enthousiast en bevlogen - een inspiratiebron voor de deelnemers
  2. Doelgericht - stemmen het trainingsdoel af op uw wensen
  3. Ervaren - hebben een gedegen achtergrond ofwel in het onderwijs ofwel als speldeskunidige

Spelstimuleringsprogramma de Droomvogel werkt met trainers uit het hele land. Al deze trainers zijn gericht op het stimuleren en enthousiast maken van de deelnemers over het belang van spel voor de totaalontwikkeling van het jonge kind. Natuurlijk ligt verdieping van de pedagogische kennis daarbij aan de basis. Uiteraard werken ze allemaal volgens de methodiek van spelstimuleringsprogramma de Droomvogel: pedagogisch goed onderbouwd; praktijkgericht en speels.

 

Marlies Greve: speltherapeut, initiatiefnemer en ontwikkelaar

Marlies Greve is initiatiefnemer en ontwikkelaar van het droomvogelprogramma. Zij is afkomstig uit het basisonderwijs en heeft zich gespecialiseerd in het jonge kind. Daarnaast werkt Marlies als speltherapeut, groepstherapeut en trainer. Ze is zeer ervaren in het geven van spelbegeleiding en speltherapie, trainingen en cursussen (voor ouders en beroepsopvoeders). Het bevorderen van spel- en het daarbij aanleren van spelbegeleidingstechnieken- is haar specialisatie.
 

Igor de Kort: taalwetenschapper en trainingsacteur

Droomvogeltrainer Igor de Kort heeft een taalkundige achtergrond. Na zijn studie taalkunde werkte hij 5 jaar als AIO bij de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft hij zich toegelegd op spel, waarna hij taalkunde en spel heeft gecombineerd bij de Droomvogel. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van de taalkundige kant van de spelstimuleringsmodules. Taalontwikkeling gaat in zijn optiek veel verder dan alleen uitbreiding van de woordenschat. Vandaar dat fantasiespel en sociaal rollenspel, waarbij een beroep gedaan wordt op de totaalontwikkeling van het jonge kind, zo goed aansluiten bij de taalontwikkeling van kinderen. Zijn spelervaring zet hij ook in als trainingsacteur bij de Droomvogeltrainingen.
 

Wietske Pen: algemeen pedagoog en trainer

Wietske Pen is een enthousiaste pedagoog en trainer van spelstimuleringsprogramma van de Droomvogel. Vanuit haar achtergrond als pedagoog heeft ze ervaring met de ontwikkeling van het jonge kind en weet ze als geen ander hoe belangrijk spelen is voor de totaalontwikkeling. Naast haar inzet voor de Droomvogel (waaronder bijhouden van social media, geven van trainingen en mee ontwikkelen van nieuwe producten) maakt ze zich sterk voor meer bewustwording van het belang van spelen voor de ontwikkeling van jonge kinderen, door workshops/informatiebijeenkomsten hierover te houden.